وضعیت زینب جلالیان، زندانی کرد محکوم به اعدام
برگرفته از سایت کمیته گزارشگران حقوق بشر
گزارشی در مورد وضعیت زینب جلالیان، زندانی کرد محکوم به اعدام
در روزهای اخیر، بر اساس گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر کردستان مراجعهی خلیل بهرامیان وکیل زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد به زندانهای کرمانشاه بینتیجه بوده و مسئولین زندان از انتقال وی به مکانی نامعلوم خبر دادهاند.
بر اساس این گزارش، خلیل بهرامیان با موافقت معاون دادستان و دادسرای کرمانشاه به زندان «دیزلآباد کرمانشاه» و در ادامه به زندان زنان «کانون اصلاح و تربیت» مراجعه کرد اما موفق به ملاقات با این زندانی سیاسی نشد. مسئولان زندان کانون اصلاح و تربیت در نهایت اعلام کردند زینب جلالیان یکماه پیش توسط ماموران آگاهی کرمانشاه به «مکانی نامعلوم» منتقل شده است.
وضعیت نامشخص این زندانی سیاسی محکوم به اعدام موجب نگرانی گروههای مدافع حقوق بشر شده است. در آذرماه سال جاری حکم اعدام زینب جلالیان به اتهام «محاربه» و «همکاری با گروه کرد پژاک» صادر و در دیوان عالی کشور تایید شد.
این درحالی است که این زندانی سیاسی، از دو سال پیش در زندان به سر میبرد و بر اساس گزارشها، در دادگاهی «چند دقیقهای» و «غیرعلنی» به اعدام محکوم شده است.
پدر زینب جلالیان در گفتگویی با تکذیب «فعالیت مسلحانهی فرزندش» ابراز داشت وی در حالی که قصد بازگشت به منزلش را داشت در نزدیکی کرمانشاه بازداشت و به وزارت کشور تحویل داده شد. گفتنی است دختر دیگر خانواده جلالیان نیز از حدود هشت سال پیش مفقود شده و هیچ اطلاعی از وضعیت وی در دسترس نیست.
سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر از اتهام محاربه، به عنوان بهانهی حاکمیت ایران برای اجرای خواستههای سیاسیاش به ویژه در قبال «اقلیتها» یاد میکنند.
به گفته پدر زینب جلالیان، وی به اتهام خروج غیرقانونی از کشور به «یک سال حبس» محکوم شد اما پس از انتقال پرونده به دادگاه انقلاب، حکم اعدام برای این زندانی سیاسی صادر و سپس در دیوان عالی کشور تایید شد.
در آذرماه سال جاری، جمعی از فعالان حقوق بشر با برپایی کمپینی با عنوان «کارزار نجات زینب» نسبت به صدور حکم اعدام برای این زندانی سیاسی و سایر متهمانی که به اعدام محکوم شدند اعتراض کردند.
ایران در حال حاضر از نظر شمار اعدامها در جهان بعد از چین در جایگاه دوم قرار دارد. در سال ۲۰۰۸ بیش از ۳۴۶ نفر در ایران اعدام شدند. بنا بر گزارشها بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران از ماه جون ۲۰۰۹ بیش از۱۵۰ نفر اعدام شدهاند.
بر اساس گزارش نهادهای مدافع حقوق بشر، در حال حاضر ۲۱ نفر از فعالان کرد در ایران به اعدام محکوم شدهاند. وضعیت زینب جلالیان به دلیل بیاطلاعی از محل نگهداری و تایید حکم اعدام او در دیوان عالی کشور نگرانکننده است. گفتنی است در بهمنماه، پس از رسیدگی دوباره به پرونده عدنان حسنپور، روزنامهنگار و فعال مدنی که پیش از این به اعدام محکوم شده بود، حکم ۳۱ سال زندان به او ابلاغ شد.
این درحالی است که دو فعال کرد اهل بابوکان، به نامهای محمد امین عبداللهی و قادر محمدزاده که پیش از این به ۲۰ و ۲۳ سال حبس محکوم شده بودند، در دادگاه تجدیدنظر با حکم اعدام روبرو شدند.
احسان فتاحیان در ۲۰ آبانماه سال جاری در زندان سنندج اعدام شد. وی دادگاه بدوی به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که پس از اعتراض به حکم و ارجاع آن به دادگاه تجدیدنظر، با حکم اعدام مواجه شد.
خامنه ای مراسم چهارشنبه سوری را محکوم کرد
رادیو فرانسه: آیت الله خامنه ای مراسم چهارشنبه سوری را محکوم کرد و گفت که این جشن هیچ مبنای دینی ندارد و موجب ضایعات و فساد بسیار می شود و اینکه شایسته است از آن اجتناب کرد. زیرا، جشن آخرین چهارشنبه سال، از نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران، آتش پرستی است.
این اولین بار نیست که رهبران مذهبی ایران مخالفت خود را با سنت چهارشنبه سوری که سنتی باستانی و پیشااسلامی در ایران است اعلام می کنند. اما، همه تلاش های آنان برای ممنوع کردن این مراسم که از محبوبیت بسیار نزد جوانان برخوردار است و حتا جشن های سال نو طی سه دهۀ گذشته بی اثر مانده اند.
آنچه ناخرسندی رهبران حکومت اسلامی ایران را از آئین چهارشنبه سوری بیشتر می سازد این است که چهارشنبه سوری به ویژه طی سال های اخیر فرصت ابراز اعتراض عمومی جوانان و مردم نسبت به حکومت مذهبی تهران بوده است.
مخالفان حکومت اسلامی امسال از جوانان خواسته اند که به مناسبت جشن های آخرین چهارشنبه سال اعتراض خود را به حکومت اسلامی و نتیجۀ رسمی دهمین انتخابات ریاست جمهوری ابراز دارند.
نیروهای انتظامی و بسیج امسال بیش از هر سال بر حضور خود در شهرها افزوده اند و پیشاپیش شرکت کنندگان در این مراسم را به پی گرد و زندان تهدید کرده اند.
فرانسه: اروپا آمادۀ اعمال مجازاتهای یکجانبه علیه تهران است
رادیو فرانسه: بعد از فنلاند وزیر خارجۀ فرانسه نیز اعلام کرد که در صورت عدم توافق در شورای امنیت از این پس اتحادیه اروپا آماده است که مستقلاً مجازاتهای شدیدتری علیه نه مردم ایران، که بانکها، شرکت های بیمه اعمال کند و از صدور روادید برای برخی مقامات جمهوری اسلامی نیز خودداری ورزد.
برنارد کوشنر وزیر امور خارجۀ فرانسه که در فنلاند به سر می برد امروز یکشنبه اعلام کرد که در صورت عدم توافق در شورای امنیت اتحادیۀ اروپا از این پس آماده است که مستقلاً مجازات های شدیدتری را علیه ایران در مورد برنامۀ اتمی این کشور اعمال کند.
وزیر خارجۀ فرانسه که این سخنان را در گفتگو با خبرنگاران ایراد می کرد اضافه نمود که در مجموع توافق عمومی در مورد اعمال مجازات های یکجانبه علیه ایران میان کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا وجود دارد.
در توضیح بیشتر، وزیر امور خارجۀ فرانسه تأکید کرد که توافق عمومی این است که مجازات ها نه مردم ایران، که اقتصاد و بانک ها، شرکت های بیمه و نیز صدور روادید برای برخی مقامات تهران را هدف قرار دهند.
دیروز همچنین وزیر خارجۀ فنلاند، آلکساندر ستوب، در حاشیه ملاقاتش با برنارد کوشنر از "توافق کافی" در اتحادیۀ اروپا بر سر اعمال مجازات های یکجانبه علیه تهران سخن گفته بود.
در حال حاضر تنها دولت چین، یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت، با تشدید مجازات ها علیه جمهوری اسلامی مخالف است.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.